Het beste voor uw kind
De beste opleiding voor uw kind, met baangarantie!

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind; een goede opleiding, een mooie baan en een gelukkig leven. Daarnaast zijn veiligheid en betrouwbaarheid van een opleiding belangrijke factoren. We snappen dat je met vragen zit.
Heeft mijn kind straks wel een baan, gaat mijn kind genoeg verdienen? Hoe ziet zijn of haar toekomst er uit? Wij begrijpen maar al te goed dat je op zoek bent naar antwoorden. Antwoorden die we je op deze pagina graag geven.

Wij hebben enkele ouders gevraagd naar hun ervaringen met het Werken & Leren traject van Aldiver. Lees hier hun verhaal.

Ouders vertellen

Aldivèr Werken & Leren; een professionele opleider in de logistiek

Wij zijn Aldivèr. Al sinds 2006 zijn we actief in het verzorgen van leerwerktrajecten. Gemiddeld vinden we ieder jaar voor ruim 500 leerlingen een passende leerwerkplek, met name in de vakgebieden transport, logistiek & automotive. Bij ons krijgt iedere leerling een gedegen opleiding voor een mooi vak, met de mogelijkheden om het diploma uit te breiden met diverse rijbewijzen.

Het voordeel van onze manier van opleiden is dat jouw kind tegelijkertijd nog geld verdient ook! Wij zorgen voor een geschikte en betrouwbare leerwerkplek gedurende de opleiding, met een passend salaris en financiële ondersteuning voor het behalen van certificaten en/of rijbewijzen. Zo helpen wij onze leerlingen vakbekwaam op weg naar de toekomst.

Aldiver biedt de opleiding tot vrachtwagenchauffeur nu extra voordelig aan: Rijbewijs B + C + CE + Heftruck voor 975 euro. Oftewel het B-rijbewijs helemaal gratis!

Onze kennis en ervaring staat garant voor goede, gedegen opleidingen, waarbij we samenwerken met de juiste ROC’s en erkende leerbedrijven. Door de jaren heen hebben we een uitstekend netwerk opgebouwd en weten onze consulenten precies waar ze over praten. Een BBL-leerling begeleiden doe je namelijk niet zomaar; dat kost tijd, een grote mate van betrokkenheid én kennis van zaken.

Wij onderscheiden ons in de markt door onze persoonlijke aanpak, kennis van de verschillende regio's en een nauwe samenwerking

met de ROC’s, de praktijkopleiders in de leerbedrijven en rijscholen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de leerling gedurende de opleiding optimaal functioneert en zich kan blijven ontwikkelen. Het eindresultaat is een MBO-vakdiploma mét waardevolle praktijkervaring. Wij bieden de volgende opleidingen aan:

 • Chauffeur wegvervoer
 • Planner wegtransport
 • Logistiek medewerker
 • Teamleider logistiek
 • Logistiek supervisor
 • Automonteur

Wat is Beroeps Begeleidend Leren en hoe gaat dat in zijn werk?

Vier dagen werken, één dag naar school
BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Dat houdt in dat onze leerlingen een vak leren door gelijktijdig te werken en te leren. Leerlingen werken gemiddeld vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf om het gekozen vak (of vakgebied) in de praktijk te leren en te ervaren. Daarbij krijgen ze begeleiding van een zogenoemde praktijkbegeleider van het bedrijf zelf. Het bedrijf waar de leerling aan de slag gaat, hebben we niet willekeurig gekozen. Het is altijd een officieel erkend leerbedrijf, zodat we er zeker van zijn dat onze leerlingen een gedegen leer- en ervaringstraject volgen.

Dienstverband
Voor de dagen dat onze leerlingen aan het werk zijn, krijgen ze natuurlijk een keurig salaris betaald. Leerlingen zijn bij ons in dienst, contractueel voor de duur van hun leerwerktraject.

Theorie op school
Naast de vier werkdagen gaan leerlingen één dag per week naar school. Afhankelijk van het gekozen vak(gebied) krijgen ze op school de bijbehorende theoretische leerstof aangeboden. Zo kunnen ze de theorie direct in de praktijk uitvoeren en toepassen.

Baangarantie
Een BBL-traject duurt - afhankelijk van het vakgebied/de opleiding - twee tot drie jaar. Wanneer leerlingen het examen gehaald hebben, ontvangen ze een officieel erkend MBO-diploma. Daarmee kunnen ze vrijwel zeker bij elk bedrijf terecht voor een fulltime baan. Na het behalen van de rijbewijzen en het vakdiploma werken leerlingen nog zo’n anderhalf jaar via Aldivèr. De kans is bovendien erg groot dat ze meteen aan de slag kunnen bij hun leerbedrijf, maar dat is wederzijds niet verplicht.

Extra kosten terugverdienen
Vaak moeten leerlingen aanvullende certificaten behalen. Denk bijvoorbeeld aan een rijbewijs of een heftruckcertificaat. Daar zijn vaak extra kosten aan verbonden. Wij organiseren en betalen die extra kosten, waarbij we in het studiecontract vastleggen hoe we die kosten verdelen. Dankzij een bonusregeling, die we elk jaar vaststellen, kan de leerling een deel van die extra kosten al tijdens het traject snel terugverdienen.

Persoonlijke begeleiding

Onze consulenten laten leerlingen nooit aan hun lot over. De consulent is voor iedere leerling het vaste aanspreekpunt voor vragen of problemen. Regelmatig zijn er gesprekken op de werkvloer en op school over de voortgang van het traject. Bij het leerbedrijf is er een praktijkopleider, die de leerling dagelijks ziet, spreekt en wegwijs maakt in de beroepspraktijk.

Een opleiding met baangarantie; gegarandeerd! 

De vraag naar geschoolde vrachtwagenchauffeurs en medewerkers in de logistiek stijgt enorm. Geef je kind een logistieke opleiding met baangarantie; een toekomstbestendige opleiding in deze onrustige tijd. Dat je kind al direct een eigen salaris verdient, is natuurlijk mooi meegenomen, maar dat hij of zij extra bonussen kan verdienen, maakt het nog aantrekkelijker. Met de diploma’s, certificaten én de ervaring die een leerling opdoet, is hij of zij vrijwel zeker van een baan. Dat hoeft niet per se bij het leerbedrijf te zijn. Desgewenst helpen en bemiddelen wij ook in het zoeken naar een passende baan.

Wil je meer informatie? Dat kan natuurlijk altijd. Wanneer je kind zich via onze website aanmeldt, nemen wij zo snel mogelijk contact op. Desgewenst nodigen we jullie als ouders uit voor een kennismakingsgesprek en bespreken we samen welk vakgebied voor jouw kind het beste is.

Je kiest voor Aldivèr! 

 • Wij hebben een uitgebreid netwerk aan leerbedrijven in de transport & logistiek
 • Wij hebben een uitgebreid netwerk aan leerbedrijven in de transport & logistiek
 • Wij bieden intensieve en persoonlijke begeleiding gedurende het complete BBL-traject
 • Wij bieden een op maat gemaakte spaarfinanciering voor het rijbewijzenpakket: de facturen van de rijschool komen naar ons i.p.v. naar de leerling
 • Wij ontzorgen leerlingen en ouders gedurende het hele traject: we zijn de schakel tussen het leerbedrijf, de school en de rijschool

Meld je aan!

Wil jij vier dagen in de week werken en één dag in de week naar het ROC voor een baan in de logistiek? Doe dan het één of twee jarige BBL-traject in de logistiek en wordt logistiek medewerker, logistiek teamleider, planner wegtransport of logistiek supervisor. Wil je logistiek medewerker worden én je rijbewijzen halen? Ga dan voor Logistiek PLUS, het pluspakket van Aldivèr.